Header Spuitgieten en extrusieblazen

Spuitgieten en extrusieblazen

Wij leveren spuitgiet- en extrusieblaasverpakkingen op maat voor uiteenlopende sectoren. We leveren bijvoorbeeld aan de food-, home & personal care- en pharma-industrie.

Spuitgieten en extrusieblazen zijn twee unieke technieken die kwalitatief goede en duurzame verpakkingen opleveren. We lichten ze graag verder toe.

Spuitgieten

Bij Spuitgieten wordt kunststof granulaat gesmolten en onder hoge druk in de matrijs gespoten. De vloeibare kunststof neemt de vorm van de matrijs aan. Hierna wordt de kunststof gekoeld en de verpakking uit de matrijs gehaald.

Extrusieblazen

Bij extrusieblazen wordt warme gesmolten kunststof tussen twee halve matrijshelften dichtgeknepen. De warme kunststof komt in de vorm van een buis uit de spuitkop. Direct hierna wordt er perslucht in de matrijs geblazen. Door de perslucht koelt de gesmolten kunststof af en neemt de vorm van de matrijs aan.  

IML-label

Van een label en de verpakking één geheel maken? Kies dan voor IML. IML staat voor ‘in mould labeling’. Hierbij wordt een voorbedrukt label van PP in een matrijs (of mould) geplaatst. De matrijs heeft hierbij de vorm van het eindproduct.

Als het label is geplaatst, spuiten we de matrijs vol met gesmolten PP. Dit versmelt dan met het label en neemt tijdens het verharden de vorm van de matrijs aan. Het is nu één product. IML-labeling is een duurzame oplossing. Het eindproduct is gemaakt van monomateriaal en daarom goed te recyclen.

Klik op het plaatje en bekijk onze productievideo.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief