Header Veelgestelde vragen over spuitgieten en extrusieblazen

Veelgestelde vragen over spuitgieten en extrusieblazen

Regelmatig krijgen we vragen over onze spuitgiet- en blaasproducten. Daarom hebben we de meestgestelde vragen gebundeld. Natuurlijk kunt u uw vraag ook stellen aan onze customer services collega’s.

Waarom gebruiken we kunststof als verpakkingsmiddel?

Kunststofverpakkingen zijn licht, goedkoop en als ze van monomateriaal zijn gemaakt heel goed recyclebaar. Ook verhoogt kunststof de houdbaarheid van het verpakte product.

Verder kunnen we spuitgiet- en blaasverpakkingen in bijna iedere gewenste vorm en kleur maken. Volop keuzevrijheid voor de klant dus. De verpakking sluit zo naadloos aan bij het branding van het merk.

Wat is spuitgieten en extrusieblazen?

  • Spuitgieten

Hierbij wordt kunststof granulaat gesmolten en onder hoge druk in de matrijs gespoten. De vloeibare kunststof neemt de vorm van de matrijs aan. Hierna wordt de kunststof gekoeld en de verpakking uit de matrijs gehaald.

  • Extrusieblazen

Hierbij wordt warme gesmolten kunststof tussen twee halve matrijshelften dichtgeknepen. De warme kunststof komt in de vorm van een buis uit de spuitkop. Direct hierna wordt er perslucht in de matrijs geblazen. Door de perslucht koelt de gesmolten kunststof af en neemt de vorm van de matrijs aan.

Welke materialen gebruikt Hordijk Spuitgiet Verpakkingen?

We gebruiken PP en PE.

Wat is RPP

RPP is gerecycled PP. Hierbij staat de R voor recycle.

Is kunststof slecht voor het milieu?

Over deze vraag is vaak discussie. Kunststof is niet slecht voor het milieu, als het maar op een verantwoorde manier wordt toegepast. Dit betekent dat kunststofproducenten hun producten van monomateriaal moeten maken. En dat de consument het product na gebruik in de juiste afvalbak moet gooien.

Wat is het Plastic Pact?

Het Plastic Pact is een vrijwillige ambitie-overeenkomst tussen de overheid en het bedrijfsleven. Dit zijn in het kort de doelstellingen voor 2025:

  • Alle ingezette kunststof moet 100 procent recyclebaar zijn
  • Er moet 20 procent minder kunststof worden gebruikt
  • Alle verpakkingen dienen uit minimaal 35 procent gerecycled materiaal te bestaan.

Hordijk Verpakkingen heeft het Plastic Pact ondertekend.

Zijn alle artikelen vrij te bestellen?

Wij maken onze artikelen exclusief voor klanten. Al onze spuitgiet- en extrusieblaasartikelen zijn maatverpakkingen. Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een maatwerkverpakking? Vraag het onze customer services of verkoopcollega’s.

Waar kan ik terecht voor een bestelling, vraag of afroep?

Hiervoor kunt u terecht bij onze afdeling customer services. Zij staan klaar voor al uw vragen. U bereikt ze via hspv@hordijk.nl  of telefonisch: 0180 45 06 66.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief